Sofia Landström – practicing researcher, educator and writer

Exhibitions are a tool, not the result. Art should open up for a democratic dialog and rethink the ‘ordinary’ exhibition practises. Martha Rosler: “art make difference to a social movement only when it is made in cognizance of those movements.” . Exhibition making can be a model of resistance, a tool and not the result.

Sculpture Talk II

01.skulpturRodaStenWEB (1)

Sculpture Talk II

AFTERWORK på Röda Sten konsthall – Lounge

Skulptursamtal II – Social Sculpture: Bait al Karama & Slow Food in Palestine.
AFTERWORK på Röda Sten konsthall – Lounge, Röda Sten, 414 51, Göteborg
Fredag 6 November kl. 16:30-18:00

Den andra presentationen i vår skulptursamtalsserie inriktar sig på Social Sculpture. Beatrice Catanzaro och Cristiana Bottigella kommer presentera Bait al Karama (Hus av värdighet),
ett deltagarstyrt konstprojekt som fokuserar på det långsiktiga, djupgående och lokala. Bait al Karama startades som ett oberoende projekt 2010 i Nablus, Palestina i samarbete med den lokala aktivisten Fatima Kadumy. Bait al Karama är en officiell Slow Food lokalavdelning och huserar Palestinas främsta matlagningsskola helt driven av kvinnor. Presentationen kommer fokusera både på projektets konstnärliga kvalité och på dess socioekonomiska ansvarsområde.

Samtalet hålls på engelska och modereras av SculptureHUB – Josefina Posch & Sofia Landström samt ingår i skulptur samtalsserien organiseras av Snowball Cultural Productions i samarbete med Galleri Box, Röda Sten Konsthall och är delfinansierat av Stiftelsen Längmanska kulturfonden.

Mer information:
http://www.snowballproductions.com/
http://www.galleribox.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 15, 2015 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: