Sofia Landström – practicing researcher, educator and writer

Exhibitions are a tool, not the result. Art should open up for a democratic dialog and rethink the ‘ordinary’ exhibition practises. Martha Rosler: “art make difference to a social movement only when it is made in cognizance of those movements.” . Exhibition making can be a model of resistance, a tool and not the result.

Koshk Comics i Malmö

Under oktober månad bjöd Historielabbet in Koshk Comics från Egypten till Malmö för att visa politiska serier från Mellanöstern. Koshk möjliggör för serietecknare att själva publicera sina verk via en digital app och försöker genom sitt initiativ ge en plattform och en röst till de politiska rösterna som finns trots sträng censur. Nu får Koshks serieskapare möjlighet att visa sina berättelser i seriestaden Malmö. Under oktober kommer samtal och workshops hållas på Malmö Konsthall och serierna visas runt om i Malmö.

Utställning:
6 oktober – 31 oktober på Stadsbiblioteket Malmö, Serieavdelning
5 oktober – 15 oktober på Garaget, Malmö

SAMTAL: Serier, samhället och censur
Söndag 8.10 kl. 15
Malmö Konsthall: C-salen

Hur möjliggör olika medium och tekniska lösningar publicering av åsikter? Vilken roll spelar konst och litteratur för yttrandefriheten? Hur påverkar censur det konstnärliga skapandet?

Hör mer om konstens olika aspekter i det politiska spelet. Magnus Nilsson, professor i litteraturvetenskap vid Malmö högskola, samtalar med Koshk Comics, en serieorganisation från Egypten som genom en digital plattform gjort det möjligt för serieskapare i Mellanöstern att komma förbi sträng censur.

Samtalet ges på engelska. Fri entré, men begränsat antal platser.
Samarr. Kunskapsklubben, Folkuniversitetet, och Historielabbet.

HELGVERKSTAD SPECIAL: Serieteckning
Söndag 15.10 kl. 13–16:30
Malmö Konsthall: K-salen

Öppen workshop för stora och små med Koshk Comics från Egypten och Tusen Serier från Malmö. Vilket språk talar du? Var med och skapa serier på svenska, engelska och arabiska. Tillsammans med Koshk Comics och Tusen Serier får du möjlighet att prova på att skapa din egen karaktär, din egen serie-stripp och sedan göra ditt eget fanzine.

Gratis. Ingen föranmälan, men begränsat antal platser.
Samarr. Historielabbet, Koshk Comics och Tusen Serier.

WORKSHOP med Tusen Serier och Koshk Comics
Onsdag 18.10 kl. 19–21
Malmö Konsthall: K-salen

Är du intresserad av serier? Kanske har du redan publicerat eller har du precis börjat arbeta på ditt eget fanzine? Serieorganisationerna Koshk Comics från Egypten och Tusen Serier från Malmö håller tillsammans en workshop om självpublicering och serieskapande.
Gratis. Ingen föranmälan, men begränsat antal platser.
Samarr. Historielabbet, Koshk Comics och Tusen Serier.

Projektet är organiserat av: Historielabbet & Koshk Comics
I samarbete med: Tusen Serier, Folkuniversitetet, Stadsbiblioteket, Malmö Konsthall, Garaget

Görs med stöd av Konstnärsnämndens Internationellt kulturutbyte/resebidrag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 14, 2017 by in Exhibitions, Work.
%d bloggers like this: