Sofia Landström – practicing researcher, educator and writer

Exhibitions are a tool, not the result. Art should open up for a democratic dialog and rethink the ‘ordinary’ exhibition practises. Martha Rosler: “art make difference to a social movement only when it is made in cognizance of those movements.” . Exhibition making can be a model of resistance, a tool and not the result.

24. Metoder för historiekritik på institutioner

Vi har tidigare pratat om utställningsrum utanför institutioner, i detta avsnittet pratar vi om utställningar på institutioner. Hur utför de historiekritik, antingen genom att kritiskt granska sina permanenta utställningar eller skapa helt nya. Vi ställer oss frågan kan institutioner skapa ny historia? Kan vi skriva om titlar? Hur kan de förändra historien inifrån? + VI HAR FÅTT EN LYSSNARFRÅGA!!!

Works by Chéri Samba (Democratic Republic of the Congo) at the Grande Halle, Parc de la Villette, Paris, 1989 © Centre Pompidou, Bibliothèque Kandinsky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 29, 2019 by in Historielabbet.
%d bloggers like this: